BIO

DANIEL GIL GIMENO, Violí

Doctor en Musicologia per la Universitat autònoma de Barcelona, Master en Música de Cambra per l’Universität für Musik und Darstellende Kunst de Graz, titulat superior de violí pel Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, llicenciat en Història i ciències de la música per la Universidad de la Rioja i Expert Universitari en Gestió del mercat cultural i del oci per la UNED. La seva formació musical superior a Espanya es deu bàsicament a Manuel Guillén i José Luis del Caño.

Un cop finalitzat els seus estudis superiors es desplaça a Àustria on estudia durant quatre anys a l’Universitat de Música i Arts Escèniques de Graz, Austria, violí amb Maighréad McCrann (concertino de la Orquestra de la Radio Austríaca-RSO) i música de cambra amb el Professor Chia Chou (pianista del Trio Parnassus). Posteriorment continua la seva formació a Perugia, Itàlia, amb el Mestre Paolo Franceschini. Per realitzar aquests estudis ha estat becat per diferents entitats com la Fundación Dávalos-Fletcher de Castelló, Fundación Balaguer Gonel de Castelló, la Fundación Alvargonzález de Gijón, la Fundación Caja Madrid (Becas de Posgrado) i la JONDE- Fundación BBVA.

Ha tocat amb nombroses orquestres com l’Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l’Orquestra Sinfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, I Solisti di Perugia (Itàlia), Grosses Orchester Graz (Àustria), Orquestra Simfònica del Vallès, Kusatsu Festival Orchestra (Japó), Joven Orquesta Nacional de España (JONDE),Ungdomssymfonikerne (Jove Orquestra Nacional de Noruega), Wiener Jeunesse Orchester (WJO), Opernorchesters KlangImpuls, Inter-Regionales JugendOrchester (IRO)Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV), Orquestra Camera Musicae, Orquesta Filarmonia, Camerata de Madrid, Orchester der Kunstuniversität GrazOrquestra de Joves Intèrprets del Països CatalansOrquestra Simfònica de Castelló,,…participant en gires por tot l’estat espanyol, Estats Units d’Amèrica, Japó, Xina, Mèxic, Turquia, Noruega, França, Alemanya, Àustria, Eslovènia… tocant en sales com el Carnegie Hall de Nova York, Arsht Center for the Performing Arts de Miami, Konzerthaus de Berlín, Auditorio Nacional de Madrid, Stefaniensaal de Graz, Poly Theatre de Pequín, Sureyya Opernhaus d’Istambul,…

Ha tocat amb directors i concertistes de la talla de Rostropovich, Lutz Kohler, Kristof Penderewski, Ana Netrebko, Heinrich Schiff, Manfred Honeck, George Pehlivanian, Patrick Davin, Massimo Zannetti, Reinbert de Lieuwe, Andrés Orozco-Estrada, Bjarte Engeset, Eivind Gullberg Jensen, Martin Sieghart, Victor Pablo Pérez, Manuel Galduf, Salvador Brotons, Manel Valdivieso, Jordi Mora,  etc.

Premi al Concurs Obert d’Interpretació per a Jovens Vila de Betxí i finalista al Concurso Nacional de Jóvenes Intérpretes “Ciutat de Xativa” i Beca Ibercaja.

Com a solista destaquen els concerts que ha fet amb l’orquestra italiana I Solisti di Perugia a Espanya i Itàlia, amb l’Orquestra de Guitarres de Barcelona per França i Espanya i amb l’Orquestra Camera Musicae per Catalunya.

Ha publicat diversos articles musicològics en revistes com Artres, Butlletí CCM, Estudis Castellonencs i la primera biografia d’Abel Mus (Abel Mus. Una vida dedicada al violín. (Ajuntament de Burriana, 2007)), obra prologada pel Mestre Enrique García Asensio. Dins dels actes d’homenatge a Abel Mus ha impartit concerts com a solista amb orquestra, recitals i conferències sobre aquest violinista internacional. Actualment està realitzant la seva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la figura d’Abel Mus.

Al juliol de 2010 guanya per concurs oposició la plaça de professor de violí de l’Escola i Conservatori Municipal Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú.

Toca amb un violí Sebastian P. Bernardel “Père” de 1830.

Comments are closed.