Publiquen dos articles de Daniel Gil sobre Abel Mus i el Conservatori de Castelló

Daniel Gil  ha publicat recentment dos articles sobre el músic valencià Abel Mus (1907-1983) i sobre de la creació del primer conservatori de Castelló . Tots dos articles s’engloben dins la investigació que està realitzant per a la tesi doctoral que està redactant a la Universitat Autònoma de Barcelona sota la direcció dels doctors Cèsar Calmell i Josep Maria Gregori .

El primer dels articles es titula “El Conservatori de Música de Castelló Durant la Segona República . El camí frustrat cap a l’ oficialitat” i ha estat publicat en l’Anuari de l’Agrupació Borrianenca de Cultura i de la Universitat Jaume I de Castelló. Aquest article analitza la lluita del primer Conservatori de Música de Castelló (1932-1938) per aconseguir l’oficialitat del centre i tots els problemes que es va trobar en aquest procés (dificultats per aconseguir subvencions, oposició de part dels músics de la ciutat, circumstàncies de l’època, interessos polítics,… )

El segon article titulat “Abel Mus, un músic polifacètic i un referent a la música valenciana del segle XX ” s’ha publicat en el número 283 de la Revista de Catalunya i desglossa la trajectòria del violinista valencià Abel Mus.

 

This entry was posted in Sin categoría. Bookmark the permalink.

Comments are closed.